Skip to main content

Sportmassage

By 14 maart 2018april 11th, 2024Behandelingen

Sportmassage & Blessurepreventie

Sportmassage is een stevige massage die de doorbloeding stimuleert. Door middel van verschillende handgrepen technieken worden de spieren en het bindweefsel losgemaakt. Regelmatig massage draagt bij tot betere prestaties en is zeker geen overbodige luxe, als je het lichaam gezond wil houden.

Sportmassage helpt om spanning en knopen in spieren los te maken. Dit vermindert pijn en ongemak en laat de spieren ontspannen en soepeler aanvoelen.  Door druk en beweging tijdens de massage wordt de bloedsomloop bevordert, dit kan helpen om zuurstof en voedingstoffen  naar verschillende delen van het lichaam te transporteren en afvalstoffen sneller af te voeren. Sportmassage verbeterd de flexibiliteit en bewegingsbereik, door het loslaten van strakke spieren en gewrichten. Omdat het lichaam en geest met elkaar verbonden zijn, kan een massage ook helpen bij het verminderen van emotionele spanningen en stress.  Verder is een massage preventief en helpt blessures te voorkomen en om sneller te herstellen.

Wat kan je verwachten?

We beginnen met een korte intake, om een beeld te krijgen van de klacht, of klachten. Daar gaan we de massage op afstemmen, Heb je geen klachten maar wil je gewoon even de spieren en bindweefsel laten losmaken is dat natuurlijk ook mogelijk. Voorkomen is beter dan genezen. Samen kijken we naar de juiste stevigheid en druk tijdens de sportmassage. Ieder lichaam is uniek en heeft zijn eigen behoefte.

Privacy, veiligheid, en hygiëne zijn vanzelfsprekend, bij mij in de praktijk. Sportmassage wordt altijd met olie gegeven, natuurlijk mag je zelf je eigen favoriete olie meenemen indien gewenst.

Een sportmassage is voor de meeste mensen geschikt. De afspraak kan niet doorgaan als je ziekteverschijnselen hebt. Twijfel je neem dan gerust contact met mij op, dan kijken we naar de mogelijkheden.