Skip to main content

TotalBodyReflex therapie

By 17 september 2019april 11th, 2024Behandelingen

TotalBodyReflex therapie

Steeds vaker ervaren mensen dat de balans tussen structuur, functie en energiebalans van het lichaam verstoord is. Dit uit zich in een diversiteit aan klachten. Pijn, ziekte, vermoeidheid, hormoonwisselingen, neerslachtigheid zijn enkele veel voorkomende signalen. Maar hoe kom je weer tot herstel?

TotalBodyReflex is een nieuwe therapie die je begeleidt naar zelfherstel. Wanneer je uit eigen wil en inzicht leert handelen, ga je actief op zoek naar kracht, herstel en evenwicht. Wanneer er sprake is van ziekte of beperking leer je hoe je zelf meer regie over je leven kunt houden.

TotalBodyReflex is een zeer milde behandelvorm. De behandelaar past verschillende technieken toe die invloed hebben op de flexibiliteit, de vloeibaarheid en spanningen in je lichaam. Alles binnen de grenzen dat je lichaam op dat moment aan kan. De behandelaar forceert niets. De handen van de behandelaar ontvangen reflex-informatie die wanneer de behandelaar ‘in het lichaam’ werkt, niet waar te nemen valt. ‘In het lichaam’ werken is manipuleren. Manipulatie verhoogt het zelf beschermend vermogen. Wanneer je lichaam niet in staat is tot zelf herstellend vermogen, zal het zichzelf ook beschermen. Simpel gezegd: je lichaam wordt meer beperkt. Je lichaam is zo ingenieus dat de zelfbescherming niet specifiek op de plaats van het letsel waarneembaar is. Binnen de huidige gezondheidszorg wordt er weinig aandacht besteed aan de relatie tussen een behandeling en het effect op de lange termijn. In de huidige gezondheidszorg worden deze cliënten aangemerkt met SOLK (somatisch onvoldoende verklaarbare lichamelijke klachten). Of het zit ’tussen de oren’. Vaak heb je al verschillende reguliere en/of alternatieve therapieën geprobeerd

De behandeling is gericht op alle betrokken weefsels inclusief de geestelijke componenten. Vandaag de dag is het duidelijk dat lichaam en geest niet te scheiden zijn. Beide werken continue, dag en nacht samen. Het ontstaan van letsel heeft vaak een emotionele component. Bij TotalBodyReflex wordt de kennis geïntegreerd met de praktijkervaring. De kennis over de embryonale ontwikkeling en het brein bied je lichaam meer mogelijkheden tot zelfherstel.
De TotalBodyReflex behandelaar heeft zijn/haar handen getraind om de fascia te voelen. Dit is een reflexmatige waarneming in de handen van de behandelaar. Op een zachte manier wordt het fascianetwerk gebruikt om het lichaam weer zelf voor herstel te laten zorgen. De technieken zorgen er voor dat de cellen het ingeprogrammeerde programma weer gaan uitvoeren. De visie is dat juist door deze zachte benadering, het zelf herstellend vermogen optimaal wordt gebruikt. En dat is nieuw in Nederland!